Liever Groen dan Zwart

Bent u het uitzicht op uw zwarte bitumen dak beu? Dan is een groen dak met bijvoorbeeld Sedum matten een goede oplossing!
Het is erg goed geschikt voor het begroenen van uw garage dak, carport of uitbouw.
U kunt dan dagelijks genieten van de wisselende kleurstellingen van o.a verschillende grassen of Sedum soorten. Een groen dak is ook wintergroen.

Isolatie; Een groen dak levert een grote bijdrage aan de warmte- en koude isolatie van uw garage of uitbouw. In de zomer bijvoorbeeld: Op een zwart /bitumendak kan de temperatuur al snel oplopen tot circa 60 of 70 graden, op een groendak blijft de temperatuur rond de 35 graden. Doordat de zonnestraling niet meer direct op het dak komt, maar op de beplanting, neemt de hitte die het dak afgeeft aan uw kamer aanzienlijk af. En dat merkt u meteen! Zo is het ook erg nuttig als isolatie van bijvoorbeeld een dakkapel.

Ook heeft een groen dak enorme milieuvoordelen; afvangen van fijnstof, afbraak van CO2, waterretentie zijn drie van de voordelen voor het milieu. Het verbetert de biodiversiteit, een groendak kan bijdragen tot de verhoging van de verscheidenheid aan plant- en diersoorten. Een sedumdak is de voedselvoorziening voor nuttige insecten. Sedum is een drachtplant voor bijen en vlinders: sedum biedt nectar en stuifmeel.

De planten moeten bestand zijn tegen droge en warme omstandigheden. Mossen, vetplanten, grassen en kruiden zijn hiervoor uitermate geschikt. Men kan kiezen voor een mengeling van planten of zich beperken tot één soort. Maar daar wilt u natuurlijk niet lang op hoeven wachten! Mobiroof Kant en Klaar Dakbegroening cassettes is de oplossing. Mobiroof is een extensief dakbegroening systeem. Dat houdt in dat het met name geschikt is voor daken waar niet op geleefd wordt (dus niet voor daktuinen). Mobiroof zijn cassettes die eenvoudig op het dak gelegd kunnen worden.
De cassettes zijn volledig begroeid met 8 verschillende soorten Sedum. De cassette is gevuld met verschillende steensoorten voor opslag van regenwater, en voorzien van een substraat met vulkanisch Lapillo en organisch materiaal. De cassettes (54*54*9 cm) zijn gemaakt van gerecycled plastic, en kunnen makkelijk aan elkaar geklikt worden.

     
     
 
     

Contact

Hoveniersbedrijf Martijn Buld
ContactgegevensNeem direct contact op


Twitter