Ook tuinklussen tijdelijk in lager btw-tarief

Voorjaarskriebels!

Heerlijk, de voorjaarszon. S’ Nachts nog een beetje nachtvorst en overdag heerlijk voorjaarsweer.
Nu is het de tijd om nieuwe plannen te maken voor komend tuinseizoen.

Gaan we de border opnieuw inrichtten, het gazon een opknapbeurt geven of een ruim terras aanleggen. Iedereen krijgt nu weer de kriebels. Wij ook!

Het gazon is toch altijd een vraagstuk op zich. Goed onderhoud is echt het antwoord. Om een mooi gazon te houden is jaarlijks verticuteren echt een must, zelf als het nog maar een jaar oud is. Dit begint in het voorjaar met verticuteren. Doe dit niet te vroeg i.v.m. nachtvorst. Wacht af tot het overdag rond de 10 graden is en er volop groei in het gras zit. Dan kan het gazon zich direct herstellen en krijg je het snelst weer een mooie grasmat. Verticuteer in verschillende richtingen om zo al het mos te verwijderen. Verticuteren haalt ook de oude viltlaag uit het gazon. Hierdoor wordt de zode open en krijgt het meer lucht. Strooi voldoende organische bemesting. Wij gebruiken DCM Gazon-pur. Dit is een Gazonmeststof met indirecte werking tegen mos. En doordat hier magnesium in zit kleurt het gras diepgroen. Een aanrader!

Op het moment dat ik dit schrijf hebben we de 1e tuin van het jaar bijna opgeleverd. De voorjaarsbeurten worden ingepland en de nieuwe tuinontwerpen liggen klaar om gepresenteerd te worden. Voor ons als Hovenier altijd een drukke maar heerlijke tijd. Hier doen we het voor. Graag zijn we ook u van dienst met onze werkzaamheden. Een mooi bijkomend feit dit jaar is dat het BTW tarief ook verlaagd is op tuinwerkzaamheden!

Van 1 maart 2013 tot 31december 2014 geldt de lage BTW op arbeid in de aanleg en onderhoud van tuinen. Ook tuinontwerp valt hieronder! Dus geen 21% maar 6%!

Het verlaagde tarief is uitsluitend van toepassing op de arbeidskosten en niet op de gebruikte materialen. Op Beplanting en graszoden is overigens altijd al het lage tarief van toepassing. Het verlaagde tarief is niet alleen van toepassing voor particulieren maar ook voor woningbouwcoöperaties.

Hoveniersbedrijf Martijn Buld
Wolddijk 66
7961 NC Ruinerwold
06-12786635 www.martijnbuld.nl
info@martijnbuld.nl

Contact

Hoveniersbedrijf Martijn Buld
ContactgegevensNeem direct contact op


Twitter