GROENDAK

Groendak

Geloof jij in de kracht van de natuur? Wij wel. Het laten begroeien van daken zien we dan ook steeds vaker gebeuren. Logisch, want een groendak isoleert woningen, verlengt de tuin en creëert meer leefruimte voor vogels en insecten. En deze duurzame oplossing maakt bovendien een einde aan saaie zwarte daken. Groen in elk seizoen.

Groendaken kunnen op garages, tuinhuizen, carports, uitbouwen en dakkapellen. Je komt groendak tegenwoordig ook veel tegen bij ziekenhuizen, kantoorpanden en overheidsinstellingen. Want zeg nou zelf: je kijkt toch veel liever naar een wisselende kleurenzee van verschillende plantensoorten dan tegen een zwart dak?

Voordelen voor mens en milieu

Dankzij de aanleg van een groendak gaat dakbedekking bovendien een keer zo lang mee. Daarnaast is het goed voor het milieu vanwege de opvang van fijnstof, het gelijkmatig afgeven van water en de afbraak van CO2. En door gebruik te maken van grassen, mossen en vetplanten, biedt het dak een fijne leefomgeving aan vogels en insecten.

Monteren van een groendak

Voordat we aan de slag gaan kijken we goed of het dak geschikt is voor een groendak. Uit ervaring weten we dat de meeste daken stevig genoeg zijn.

We maken gebruik van gekweekte matten en van speciale cassettes Sedum-matten. Deze matten en bakken bestaan uit verschillende lagen steensoort, vulkanisch- en organisch materiaal en zijn direct klaar voor gebruik. Deze samenstelling zorgt ervoor dat planten goed blijven groeien en het hele jaar door groen blijven. En aangezien we gebruikmaken van diverse formaten, is een groendak in een mum van tijd gemonteerd.

Meer weten over onze duurzame werkwijze?

Lees alles op de Over ons-pagina!

GROENDAK

PROJECT GROENDAK

Door een groendak toe te passen op bijvoorbeeld een tuinschuur of veranda. Heb je een unieke en duurzame oplossing  welke een is met de omgeving.

Ook een hele woning voorzien van een groendak is mogelijk. Het geeft een fleurig beeld een ware daktuin! Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.