Tuinonderhoud Zwolle

Tuinonderhoud in Zwolle

Ben je op zoek naar tuinonderhoud in Zwolle? Het onderhouden van een tuin kost altijd best veel tijd. Helemaal als je wilt dat jouw tuin er altijd netjes bij staat. Heb je niet de tijd of zin om dit te doen? Schakel dan de gespecialiseerde hoveniers in van Hoveniersbedrijf Martijn Buld uit Ruinerwold. Vind je tuinbeleving en duurzaamheid belangrijk? Dat vinden wij in ieder geval wel. In elke tuin waar wij werken, denken we na over extra ruimte voor de natuur. Wij gebruiken graag planten, bomen en struiken waarvan je kunt eten en waar veel vlinders, bijen en insecten op af komen. Verder maken wij tijdens het tuinonderhoud, in de omgeving van Zwolle, geen gebruik van bestrijdingsmiddelen en kiezen we bewust voor accumachines. Beter voor het milieu en voor onze medewerkers. 

Welke werkzaamheden doen wij?

Bij een tuinonderhoud in Zwolle komt altijd veel kijken. Wellicht wil je zelf nog wat onderhoud aan je tuin doen of het liefst alles uitbesteden. Bij ons is dit allemaal mogelijk. We kunnen de volgende werkzaamheden qua tuinonderhoud in Zwolle voor je doen:  

  • Het snoeien en en knippen van planten, struiken en bomen
  • Het bemesten en bijhouden van plantborders
  • Het klaarmaken voor de winter en/of zomer
  • Het maaien van het gras en het knippen van kantjes
  • Het gazon verticuteren, beluchten en bemesten
  • Jouw dakgoten schoonmaken
  • Advies geven over het onderhouden van jouw tuin. 

Bij het tuinonderhoud van jouw tuin in Zwolle werken we altijd netjes, duurzaam en gestructureerd. Dat zit in onze natuur. Voordat we weggaan ruimen we alles netjes op, zodat jij direct weer kunt genieten van de tuin.

Snoeien is belangrijk

Er zijn verschillende redenen waarom snoeien tijdens het tuinonderhoud van jouw tuin in Zwolle zo belangrijk is. Snoeien zorgt niet alleen voor een mooie vorm, maar het zorgt ook voor de gezondheid van jouw planten, bomen en struiken. Snoeien kan de groei afremmen, maar ook versnellen. Heb je bij een bepaalde plant, boom of struik last van oud hout? Dan is het belangrijk dit te snoeien om weer te zorgen voor vernieuwing. Dit geldt ook voor zieke delen. Door dit te snoeien heeft jouw plant, boom of struik weer kans om gezond te worden. Ons hoveniersbedrijf heeft alle professionele gereedschappen om het tuinonderhoud van jouw tuin in Zwolle goed uit te voeren. Deze zijn geluidsarm en minder milieubelastend. Zo werken we graag, met oog voor de natuur. 

Een mooi groen gazon?

Een mooi groen gazon wil natuurlijk iedereen. Tijdens het tuinonderhoud van jouw tuin in Zwolle kunnen we goed voor jouw gazon zorgen. Het voor- en najaar zijn goede momenten om dit te doen. Dit begint dan eigenlijk met het verticuteren van het gras. Door dit te doen verwijderen je bijvoorbeeld mossen. Hierdoor kan het gras weer ademen en blijft de bodem in goede conditie. Daarna is het belangrijk om het gras weer in te zaaien. De mogelijk kale plekken groeien met de tijd weer mooi dicht. Om te zorgen voor de juiste zuurtegraad is het belangrijk om daarna met kalk te strooien. Het gras heeft ook extra voedingsstoffen nodig. Daarom ga je na het kalk strooien het gras bemesten. Vanaf nu is het een kwestie van regelmatig maaien en kantjes knippen en jouw gras staat er na het tuinonderhoud, nabij Zwolle, weer tip top bij. 

Tuinonderhoud in Zwolle?

Wil je goed tuinonderhoud voor jouw tuin in Zwolle? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0522-202090 of 06-12786635. Of stuur een mailtje naar info@martijnbuld.nl. We nemen graag al je onderhoudswensen met je door. 

Neem contact op.