Sedumdak Zwolle

Sedumdak in Zwolle

Wil je het zwarte dak van jouw huis in Zwolle omtoveren naar een mooi groen sedumdak? Een sedumdak wint steeds meer aan populariteit. Onze aarde warmt steeds meer op en groen zorgt voor meer verkoeling. Hoe meer groen, hoe beter voor het milieu. Dus als jij jouw dak een metamorfose wilt geven, dan maakt Hoveniersbedrijf Martijn Buld uit Ruinerwold (dichtbij Zwolle, Meppel en Hoogeveen) graag een ware beleving van jouw sedumdak in Zwolle. Ons hoveniersbedrijf heeft een mooi team van gespecialiseerde allround hoveniers die graag elke keer weer iets unieks neer willen zetten. Van elke tuinklus, klein of groot, gaat ons hart sneller kloppen. 

Wat is precies een sedumdak?

Misschien vraag je je nog een beetje af wat een sedumdak, ook wel groendak genoemd, precies is. Een sedumdak, in de omgeving van Zwolle, is eigenlijk niks anders dan het laten begroeien van jouw dakbedekking met sedum. Sedum is een vetplant die heel goed tegen allerlei weersomstandigheden kan. Droog, nat, warm of koud; deze vetplant kan het allemaal aan. En daarom is deze vetplant uitermate geschikt voor een sedumdak. Hoe deze plant dat doet? Hij slaat vocht bijvoorbeeld op in zijn blad, zodat het genoeg vocht heeft voor een drogere en warmere periode. Hierdoor heeft deze vetplant weinig onderhoud nodig en dat is wel net zo handig voor een sedumdak voor jouw huis in Zwolle. Want je komt niet dagelijks op jouw dak. 

Wat zijn de voordelen?

Het zwarte dak van jouw huis in Zwolle omtoveren naar een sedumdak is niet alleen mooi, maar het brengt nog meer voordelen met zich mee. We zetten ze even voor je op een rij: 

  • Een sedumdak is niet alleen mooi, maar jouw huis ziet er daardoor natuurlijker uit. 
  • Het is goed voor het milieu en zorgt voor meer frisse lucht. 
  • Het werkt geluiddempend en dat is wel net zo prettig. 
  • Het isoleert. In de winter houdt het de warmte vast en in de zomer verkoelt het.
  • De dakbedekking gaat langer mee door het toepassen van een sedumdak, want het komt minder in aanraking met water en zonlicht. 
  • Een groendak heeft over het algemeen weinig onderhoud nodig. 

Laat de montage van een sedumdak, nabij Zwolle, altijd doen door een professional. Wij controleren namelijk of jouw dak het extra gewicht van het groendak aan kan. Ook voorkom je met een goede installatie eventuele lekkages.

Kan ik een Sedumdak in Zwolle toepassen?

Tegenwoordig zijn de meeste daken, ook die in Zwolle, geschikt voor een sedumdak. Wil je weten of we op jouw dak een sedumdak kunnen toepassen? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0522-202090 of 06-12786635. Je kunt ook een mail sturen naar info@martijnbuld.nl. Wij komen graag bij je langs om al je wensen voor een Sedumdak in Zwolle door te nemen en te kijken of jouw dak daar geschikt voor is. 

Jullie sedumdak realiseren?

Neem contact op.